top2floor logo

Prvi korak i najvažniji element u stvaranju prostorije jest boja. Boja prostorije daje ton i viziju cijele prostorije. Moderno, ali s twistom? Retro, ali svježe? Minimalistički, ali glamurozno? Sve ove ideje za vašu kupaonicu počinju s odabirom boje.

Najčešći odabir boja sanitarnih oprema: umivaonika, wc školjki, bidea, kade jesu bijela ili crna boja. Svaka od tih boja ima svoje prednosti. Otkrijte koja bi najbolje odgovarala vašoj kupaonici i domu.

Mali prostor, velike mogućnosti

Veliki prostori, poput dnevnih boravaka, kuhinja i spavaćih soba mogu biti kombinacija više različitih uzoraka i nijansi, no kupaonica nema taj luksuz s obzirom da je manje kvadrature od ostatka soba u vašem domu. No, više je detalja o kojima možete voditi računa – boja pločica, bidea, umivaonika, tuš-kabina i slično.

Bijela kupaonica – klasičan pristup koji funkcionira

Kada je riječ o dizajnu kupaonice vaših snova, čak i najsitniji detalji mogu imati veliki utjecaj. Ako volite svjetlije, prozračnije prostore, odaberite potpuno bijelu kupaonicu. Bijela boja kupaonice vizualno povećava prostor, daje mu dojam snažnijeg, ljepšeg osvjetljenja te čistoće i prozračnosti.

Kupaonica osvjetljena Liv detaljima

Klasično bijela kupaonica je najjednostavniji i najčešći odabir već dugi niz desetljeća.

Bijela kao osnovna boja ponekad se može činiti uobičajenom. Uključivanje sjajnih površina u dizajn vaše kupaonice može donijeti novu dimenziju uobičajenom.

Crna kupaonica – inovativnost na djelu

S druge strane, odabir crne boje za keramiku, ali i sanitarije postaje sve češći. Razloga je mnogo – mnogi ljudi pored bijele kupaonice traže nešto drugačije. Crno je, u tome slučaju, sjajan odabir.

Kludi detalji za vašu kupaonicu

Crna kupaonica odaje dojam luksuza, dubine i inovativnosti. Odabir crnih keramičkih pločica, te tuš kabine, umivaonika i ostalih sanitarija u crnoj boji daje dodatnu dimenziju cijeloj prostoriji, a posljedično tome – i cijelom domu.

Uz to, ako se odvažite i uparite crnu kupaonicu s ponekim neočekivanim detaljima, dobit ćete kupaonicu koja će biti nadahnuće i vama, ali i vašim poznanicima.

Paul Ceramiche – Lineup

Uzmimo za primjer kupaonicu sa slike iznad. Crna je u fokusu, odaje dojam luksuza i svih drugih epiteta koji dolaze uz crnu boju, no u fantastičnoj i nadahnutoj kombinaciji sa zlatnim detaljima ova kupaonica dobiva potpuno novi identitet – postaje inovativna i odvažna.

Crno ili bijelo? Zašto ne oboje?

No, ne morate se ograničiti samo na bijelu ili samo na crnu vizuru kupaonice. Kombinacijom obje boje dobit ćete najbolje od oba svijeta – prozračnost i luksuz, inovativnost i osjećaj čistoće.

Crno i bijelo su suprotnosti, pa svakako to iskoristite u svoju korist. No, crna i bijela mogu biti više od kontrasta—ispravno korištenje te dvije boje može stvoriti dubinu.

Aquaestil detalji kupaonice

Kupaonica sa slike iznad sadrži crne pločice na podu dok se na bočnim zidovima koristi bijela. To stvara iluziju da je prostor mnogo duži, što samim time daje dojam veće kupaonice i samog prostora.

Ceramiche Brennero – Heritage

Još jedan fantastičan primjer crno-bijele kombinacije jest kupaonica u kojoj su glavni fokus Ceramiche Brennero pločice. Uz crne pločice visokog sjaja, uparite bijele detalje koje će pojačati vizualni identitet i dodati određeni „wow faktor“ cijeloj prostoriji.