top2floor logo

Keramičke pločice uobičajeno ne vezujemo uz uređenje spavaćih soba. Ipak, zahvaljujući naprednim tehnologijama kojima se keramičke pločice premium brandova izrađuju, kao i njihovom vrhunskom dizajnu i izgledu, danas keramičke pločice postaju sastavni dio interijera spavaćih soba.

Prednosti keramičkih pločica u spavaćim sobama: izdržljivost, praktičnost i – estetika

Jedna od glavnih karakteristika keramičkih pločica jest njihovo jednostavno održavanje. Za razliku od tepiha i parketa koji se uobičajeno nalaze u spavaćim sobama, a koji se relativno brzo mogu oštetiti ili zaprljati, keramičke pločice su iznimno izdržljive i praktične.
Za odabir keramičkih pločica u spavaćim sobama predlažemo liniju Mineral branda Ceramiche Brennero koja će svojom brončanom nijansom pločica u većim dimenzijama u potpunosti ispuniti i estetske i funkcionalne kriterije uređenja.

Ceramiche Brennero - Mineral

Ceramiche Brennero – Mineral

Kvaliteta zraka u spavaćoj sobi je važna

Prosječna osoba spava otprilike 7 sati dnevno, stoga je kvaliteta zraka u spavaćim sobama veoma važna za zdravlje. Prašina i alergeni koji se na tekstilnim materijalima poput tepiha zadržavaju, na keramičkim pločicama ostaju samo na površini, te ih je veoma lako očistiti vlažnom krpom. Odabirom linije Ambienti Sherwood branda Ceramiche Brennero imitaciji drveta, osim što ćete doprinijeti kvaliteti zraka u vašoj spavaćoj sobi, ujedno ćete prostor učiniti vizualno toplim, jer ova linija nudi izbor više nijansi koje izvanredno harmoniziraju prostor i daju mi topao dojam.

Ceramiche Brennero – Ambienti Sherwood

Ceramiche Brennero – Ambienti Sherwood

Spavaća soba – mjesto za eksperimentiranje sa stilovima

Spavaća soba jedna je od najintimnijih prostorija našega doma, zato u njoj odvažno možemo pokazati svoj jedinstveni stil i autentičnost. Izborom linije In Time branda Ibero Porcelanico zidove vaše spavaće sobe pretvorite u neobičan dizajnerski element. Prirodne nijanse ove linije u prostor će unijeti dozu smirenosti karakterističnu za spavaće sobe, a neobična, reljefna površina, spavaćoj sobi pružit će jedinstveni stilski izričaj. Ipak, kako bi dizajnerski element najbolje došao do izražaja, odaberite samo jedan zid u prostoriji kojeg će ove pločice istaknuti svojim jedinstvenim dizajnom. U ovom slučaju vrijedi pravilo – manje je više.

Ibero Porcelanico – In Time

Ibero Porcelanico – In Time

Prolijevanje tekućina nije problem

Premda spavaća soba nije prostor u kojem bi nas trebala brinuti mogućnost prolijevanja veće količine tekućina (kao što je to slučaj s kuhinjama i kupaonicama), ipak postoje iznimke. Prilikom uređenja vikendica na moru mudra je odluka postaviti keramičke pločice u sve prostorije, jer one će ujedno ohladiti unutarnji prostor, ali i štititi podove od morske vode. Odabirom linije Artwood branda Ibero Porcelanico u imitaciji drveta, prostoru ćete ujedno dodati i toplinu i šarm.

Ibero Porcelanico – Artwood

Ibero Porcelanico – Artwood

Ako je vaša spavaća soba povezana s kupaonicom, odabirom jednakih keramičkih pločica u obje prostorije postići će se dojam prostranosti i estetske ujednačenosti. Serija Leeds branda Ibero Porcelanico dobar je primjer kako elegantnim nijansama sive možemo uspješno povezati ove dvije važne prostorije našega doma.

Ibero Porcelanico – Leeds

Ibero Porcelanico – Leeds

Savjet stručnjaka

Ako vas je napisano potaknulo da razmislite o svim prednostima keramičkih pločica u spavaćoj sobi, ali niste sigurni kako bi se one uklopile u vaš interijer, posjetite nas u TOP2FLOOR boutiqueu fine keramike i sanitarne opreme u Zagrebu, gdje će naši stručnjaci za vas besplatno izraditi 3D vizualizaciju vaše buduće spavaće sobe iz snova.