top2floor logo

Industrijski stil uređenja doma jedan je od trendova dizajna interijera koji i dalje oduševljava. Ne postoji univerzalna ideja o tome što industrijski stil treba predstavljati. Jedni preferiraju keramičke pločice u imitaciji cigle, dok drugi vole hladniji izgled keramičkih pločica u imitaciji betona.

Industrijski stil je postao popularan u zadnjih par desetljeća, nakon što su mnoge tvornice i skladišta, koja nisu bila u uporabi, pretvoreni u životne prostore.

Glavna karakteristika industrijskog stila uređenja doma leži u samom imenu – treba evocirati prostor stare tvornice. To se postiže kombinacijama uzoraka, boja i dimenzija keramičkih pločica. Industrijskom stilu uređenja doma najviše pristaju keramičke pločice u imitaciji betona, kamena ili cigle. Također, vrlo su popularne i keramičke pločice zahrđalog izgleda.

Keramičkim pločicama istaknite industrijski stil doma

Želite li stvoriti industrijski izgled vašeg doma? Prvi korak koji trebate napraviti je odabrati keramičke pločice koje naglašavaju industrijsku atmosferu vašeg doma.

Keramičke pločice koje ističu industrijski stil uređenja doma su one branda Ceramiche Brennero, točnije linija Mineral. Tamnog, istrošenog izgleda, keramičke pločice evociraju na tvornički pod i pružaju jedinstven izgled prostoriji.

Ceramiche Brennero – Mineral

U industrijski stil se uklapaju i keramičke pločice koje ostavljaju dojam „nedovršenosti“. Primjer takvih keramičkih pločica su one branda Ceramiche Brennero, linija Concrete u imitaciji betona.

Ceramiche Brennero – Concrete

Ceramiche Brennero – Concrete

Industrijski stil sjajno funkcionira u kombinaciji keramičkih pločica sa sličnim bojama i uzorcima koje se mogu postaviti na podove i zidove. Na primjeru linije keramičkih pločica Advance branda Ibero Porcelanico, vidimo kako ta kombinacija otvara prostor, čini ga većim te naglašava dizajn sanitarne opreme.

Ibero Porcelanico – Advance

Ibero Porcelanico – Advance

Kada ljudi pomisle na industrijski stil, prva asocijacija je zahrđali, metalni izgled doma. Upravo to možete postići uz keramičke pločice branda Ibero Porcelanico, linija Gravity. Snažan vizualni dojam stvoren je uz pomoć podnih keramičkih pločica u imitaciji betona te efektnih zidnih reljefnih pločica.

Ibero Porcelanico - Gravity

Ibero Porcelanico – Gravity

Dimenzija keramičkih pločica je bitna, osobito kada ako se radi o industrijskom stilu uređenja doma. Njihov veliki format i kvadratni oblik stvaraju iluziju veće prostorije. Uz to, kao što možete vidjeti na primjeru keramičkih pločica iz linije Leeds branda Ibero Porcelanico, odišu posebnom industrijskom elegancijom.

Ibero Porcelanico – Leeds

Ibero Porcelanico – Leeds

Kod uređenja doma u industrijskom stilu ne treba uvijek birati keramičke pločice u tamnijim bojama. Pogledajte kako keramičke pločice Ruggine X branda Ibero Porcelanico stvaraju industrijsku atmosferu, a u isto vrijeme neutralnom bojom otvaraju prostor i čine ga svjetlijim.

Ibero Porcelanico - Ruggine X

Ibero Porcelanico – Ruggine X

Industrijski stil i keramičke pločice visokog sjaja? Sjajna kombinacija!

Keramičke pločice Titanium branda Ibero Porcelanico savršeno naglašavaju industrijski dizajn doma. Uz tamnosivu boju i visoki sjaj keramičkih pločica, industrijski izgled je postignut dizajnom keramičkih pločica visokog sjaja u kojem se ne vide prijelazi.

Ibero Porcelanico - Titanium

Ibero Porcelanico – Titanium

Kada već govorimo o pločicama s visokim sjajem, posebno se ističu i pločice Gems branda Ceramiche Brennero. Svjetlosmeđi detalji na njihovoj sivoj površini, savršen su odabir želite li vašoj kupaonici udahnuti industrijski štih.

Ceramiche Brennero - Gems

Kombinacija metala i opeke

Keramičke pločice iz linije More branda Paul Ceramiche svojim efektom istrošenog metala, u kombinaciji sa zidom od opeke otvaraju prostor i daju mu originalan, industrijski izgled.

Paul Ceramiche – More

Paul Ceramiche – More

Efekt oštećenog drva? Odlično rješenje za industrijski stil

Želite li urediti dom u industrijskom stilu, ne morate se ograničiti samo na keramičke pločice u imitaciji betona ili cigle. Keramičkim pločicama u imitaciji istrošenog drva možete postići isti efekt industrijskog stila. Odličan primjer za to su keramičke pločice Cooper branda Paul Ceramiche.

Paul Ceramiche - Cooper

Paul Ceramiche – Cooper

 

Potražite savjet od TOP2FLOOR stručnjaka

Nadamo se da su vas ovi primjeri inspirirali za uređenje doma u industrijskom stilu! Posjetite TOP2FLOOR boutique fine keramike i sanitarne opreme i odaberite premium keramičke pločice za novo lice vašeg doma, a možete nas kontaktirati i putem naše web stranice.