top2floor logo

Kupaonica je često najslabije osvijetljena prostorija našeg doma. Mnoge kupaonice imaju male prozore i malo dnevnog svjetla zbog čega se ova važna prostorija našeg doma može činiti mračnom i skučenom. Donosimo nekoliko ideja kako pomoću keramičkih pločica postići dojam osvijetljenosti u kupaonicama.

1. Bijela boja je vaš adut

Kod kupaonica koje nemaju prozore i imaju veoma malo prirodnog svjetla, potrebno je osmisliti rješenje koje će maksimalno korigirati ovaj nedostatak. Prvo pravilo u tom slučaju jest odabir bijelih keramičkih pločica. Danas na tržištu postoji mnogo verzija bijelih keramičkih pločica, a naš odabir su one premium branda Ibero Porcelanico u liniji Cromat One. Ove keramičke pločice svojim većim dimenzijama i mat efektom unijet će zanimljiv dizajnerski element u interijer. Uz njih, poželjan je minimalizam prilikom izbora rasvjetnih tijela i sanitarne opreme kako bi se svi dijelovi kupaonice uklopili u skladnu cjelinu.

Ibero Porcelanico – Cromat One

Ibero Porcelanico – Cromat One

2. Osim boja, važne su i dimenzije keramičkih pločica

Osim boja pločica prilikom izbora keramike za kupaonice bez dnevnog svjetla, potrebno je obratiti pažnju i na veličinu keramičkih pločica. Dok velike kupaonice mogu „izdržati“ više različitih motiva i boja, za kupaonice manjih dimenzija poželjno je birati neutralne keramičke pločice.
Primjer kako se možete poigrati s motivima i bojama u većim kupaonicama, a pritom vizualno „osvijetliti“ prostor donosi nam brand Ceramiche Brennero linijom Venus Gres. Dok će sjajne mozaik pločice reflektirati kupaonsku rasvjetu, čime će se pojačati efekt svjetline, monokromatske podne pločice u bijeloj boji donijet će prozračnost prostoru.

Ceramiche Brennero - Venus Gres

Ceramiche Brennero – Venus Gres

U kupaonicama manjih dimenzija birajte ujednačene podne i zidne pločice koje će vizualno prostor učiniti većim. Naš odabir su keramičke pločice branda Ibero Porcelanico linije Camelot. Ove keramičke pločice savršeno će se uklopiti u kupaonice manjih dimenzija, a istovremeno će im dati elegantan, luksuzan i svijetao izgled.

Ibero Porecelanico – Camelot

Ibero Porecelanico – Camelot

3. Keramičke pločice visokog sjaja

Ako vašoj kupaonici nedostaje prirodnog svjetla, visoki sjaj keramičkih pločica može pomoći. Dobar odabir su keramičke pločice branda Ibero Porcelanico u liniji Black and White. Dok su podne pločice jednostavne i pročišćene, zidne pločice daju dizajnerski akcent. Geometrijski uzorak pločica i završni premaz visokog sjaja, odbijaju svjetlost kupaonske rasvjete od zidnih pločica čime stvaraju prekrasan svjetlosni efekt.

Ibero Porcelanico - Black and White

Ibero Porcelanico – Black and White

4. Efekt mramora kao alternativa nijansama bijele

Ako niste ljubitelj bijele monokromatike, a vašoj kupaonici nedostaje prirodne svjetlosti, razmislite o keramičkim pločicama u imitaciji mramora. Odlučite se za keramičke pločice branda Del Conca linije Boutique, jer ove keramičke pločice spajaju najbolje od oba svijeta – prozračnost i karakter. Premda nisu u jednoj nijansi, keramičke pločice u imitaciji mramora vizualno ne opterećuju prostor, a istovremeno ga čine zanimljivim, i, što je u ovom slučaju najvažnije – svijetlim.

Del Conca – Boutique

Del Conca – Boutique

Važnost individualiziranog pristupa

Znamo da danas, uz velik izbor keramičkih pločica, može biti pravi izazov odabrati one idealne za vaš dom. Također, svaki interijer (ali i eksterijer) ima svoje posebnosti, pa smo, imajući to na umu, razvili individualizirani pristup svakom kupcu. U TOP2FLOOR boutiqueu fine keramike i sanitarne opreme svojim kupcima nudimo stručne savjete našeg tima, ali i besplatnu 3D vizualizaciju pomoću koje možete vidjeti kako će se odabrane pločice uklopiti u vaš interijer.