top2floor logo

Kuhinje već dugo nisu isključivo funkcionalni prostori. Imperativ današnjeg uređenja interijera jest ispričati priču u kojoj će se svi dijelovi doma uklopiti u jedinstvenu dizajnersku cjelinu. Na taj način, kuhinje se od prostora namijenjenog isključivo za kuhanje pretvaraju u pomno osmišljeni dio interijera.

Budući da upravo keramičke pločice prekrivaju većinu vidljive površine kuhinje, one su ključan dio prostora i predstavljaju ishodište za daljnju nadogradnju (izbor kuhinjskih elemenata, sjedećih prostora, otoka itd.).

1. Keramičke pločice za svijetle kuhinje

Za početak, važno je odrediti stil interijera, dojam koji želite postići u prostoru i kolorit. U posljednjih nekoliko godina, investitori se odlučuju pretežito za svijetle kuhinje, naročito u prostorima manjih kvadratura.

U tom slučaju, keramičke pločice mogu pratiti temu i biti jednako prozračne kao i svijetle površine kuhinjskih elemenata, ili mogu biti u kontrastnim, sivim bojama koje će prostoru dati poseban karakter bez da drastično promijene dominantnu, svijetlu temu.

Ako se odlučite za prvi slučaj, odnosno svjetlije keramičke pločice, izvrstan izbor bit će one branda Paul & CO Ceramiche u liniji More. Zahvaljujući modernim digitalnim tehnologijama, površina ovih pločica unijet će u prostor jedinstveni svjetlosni dojam kombinirajući mat i metalik teksture i na taj način će poduprijeti ostatak interijera.

Paul & CO Ceramiche – More

Paul & CO Ceramiche – More

Ako potpuno svijetli interijeri nisu idealan izbor za vas, a svejedno želite dojam prozračnosti u kuhinji, odlučite se za keramičke pločice branda Paul & CO Ceramiche u liniji Abetone. Ove sive pločice postavljene linearno pružit će suvremeni dojam vašoj kuhinji, a ako u nju unesete upečatljive detalje (npr. u crnoj ili crvenoj boji) rezultat će biti stilski perfektno izveden prostor koji nije otežan, već naprotiv, moderan i „lagan“.

Paul & CO Ceramiche - Abetone

Paul & CO Ceramiche – Abetone

2. Keramičke pločice za minimalističke kuhinje

Minimalizam je nezamjenjiv pristup uređenju interijera već niz godina. Rješavamo se nepotrebnog i u Marie Kondo stilu, ostavljamo prostor za ono što nam je doista važno u interijerima. Idealan izbor u minimalističkim kuhinjama su keramičke pločice branda Ibero Porcelanico u liniji Aspen. Ove iznimno decentne, bijele keramičke pločice blago reljefne teksture neće privlačiti pažnju već će vizualno „očistiti“ prostor za neke neophonde elemente, poput kuhinjskih ploha ili otoka.

Dodatan savjet – i kuhinjske elemente poput ploha za kuhanje, polica za odlaganje i otoka ogolite od nepotrebnih viškova i uživajte u vizualno rasterećenom prostoru koji potiče kreativnost.

Ibero Porcelanico – Aspen

Ibero Porcelanico – Aspen

3. Keramičke pločice za kuhinje rustikalnog stila

Ako u kuhinji želite kreirati rustikalni stil koji će svojim šarmom iznova oduševljavati, razmišljajte u smjeru prirodnih materijala koje ćete dodatno naglasiti grubljim teksturama. Podne i zidne kuhinjske pločice premium branda Ceramiche Brennero u liniji Concrete svojim efektom cementa savršeno će upotpuniti kuhinjske površine napravljene od prirodnih materijala poput drveta. Ne zaboravite na detalje poput plinskog štednjaka i metalnih ručki na elementima za potpuni dojam rustikalnosti.

Ceramiche Brennero – Concrete

Ceramiche Brennero – Concrete

Zaključno, potrebno je nešto truda i mnogo znanja kako bi vaša kuhinja zasjala u željenom ruhu. Keramičke pločice prva su postaja na tom putu. Birajte mudro i savjetujte se s našim stručnjacima u TOP2FLOOR boutiqueu fine keramike i sanitarne opreme jer osim što će vam pomoći u izboru idealnih premium keramičkih pločica, također će za vas izraditi 3D vizualizaciju. Na taj način moći ćete pogledati kako će određene keramičke pločice izgledati upravo u vašem prostoru što će uvelike pomoći u donošenju prave odluke.