top2floor logo

Keramičke pločice za terase važan su dekorativan i praktičan element terasa, balkona i drugih vanjskih prostora. Jednostavnost prilikom postavljanja i održavanja, bogata ponuda, prirodnost materijala i cjenovna prihvatljivost čine keramičke pločice pravim izborom za vaše eksterijere. Donosimo nekoliko ideja za njihovo uređenje.

Praktičnost je važna

Kada razmišljate o postavljanju vanjskih keramičkih pločica na terasu ili u dvorište, prije svega je potrebno razmišljati o njihovoj praktičnosti. Pločice za unutarnje prostore, poput, primjerice kupaonica, razlikuju se od keramičkih pločica koje koristimo u vanjskim prostorima.

Vanjske pločice za terase i ostale eksterijere trebaju imati grublju površinsku teksturu kako bi vama, vašim gostima i kućnim ljubimcima pružile siguran korak i boravak u svim vremenskim prilikama.
Odličan primjer koji zadovoljava kriterij funkcionalnosti, ali i estetike donosi brand Energieker u liniji Flatiron. Ove pločice impozantnih dimenzija i grublje teksture u boji bronce odlično će se nadopunjavati s fasadama u prirodnim bojama i materijalima, poput drveta, a pružit će podovima vanjskih prostora toliko potrebnu površinsku teksturiranost.

Energieker Flatiron

Energieker Flatiron

Boje birajte i prema – vanjskim temperaturama

Prilikom odabira, osim o površinskoj teksturi, potrebno je voditi računa i o temperaturama kojima su vaša terasa ili dvorište izloženi. Ukoliko su vanjski prostori većinu dana izloženi suncu, izbjegavajte tamnije boje keramičkih pločica, jer će one apsorbirati toplinu u većoj mjeri nego li one svjetlije.

Naš prijedlog pri izboru pločica za osunčane terase svakako su keramičke pločice branda Ibero Porcelanico u liniji Khaan. Ova linija, osim što je svjetlija, imitira prirodne nijanse i izgled kamena pa će vašoj terasi pružiti element ekskluzivnosti. Ovakve pločice neutralnog izgleda uvijek su dobra ideja, jer unose eleganciju u eksterijere, a ne “natječu” s ostalim elementima u prostoru.

Ibero porcelanico Khaan

Ibero porcelanico Khaan

Uskladite terasu s ostatkom doma

Kada birate keramičke pločice za vašu terasu i druge eksterijere, budite sigurni da se one dobro uklapaju u stil ostatka životnog prostora. Primjerice, pločice rustikalnog izgleda veoma će neobično izgledati ukoliko je ostatak vašeg doma osmišljen u industrijskom stilu. Veoma praktično rješenje u ovom slučaju predstavljaju keramičke pločice koje su pogodne za unutarnje i vanjske prostore. Time se dobiva neprekinuta linija i „produžetak“ dnevnog boravka iz unutarnjeg u vanjski prostor.

Ovo u praksi odlično pokazuje premium brand Ibero Porcelanico u svojim linijama Dreamwood i Camelot. Bez obzira birate li toplije ili hladnije tonove, imitaciju drva ili cementa, ovakav prirodan način produžetka dnevnog boravka najbolji je način za maksimalno iskorištavanje vašeg životnog prostora.

Ibero Porcelanico Dreamwood

Ibero Porcelanico Dreamwood

Ibero porcelanico Camelot

Ibero porcelanico Camelot

Ibero Porcelanico Gravity

Ibero Porcelanico Gravity

Keramičke pločice na fasadama – estetika minimalizma

Keramičke pločice veoma su svestran materijal, pa se mnogi dizajneri interijera i eksterijera odlučuju na njihovo postavljanje u svrhu dekoracije. Odličan primjer ovakvog načina uređenja fasada nam donosi premium brand Ibero Porcelanico u liniji Hikari. Estetika minimalizma dobar je način da se opiše dojam koje ove bijele, mozaične pločice daju vanjskim prostorima. Osim estetske komponente, postavljanje keramičkih pločica na fasadu ima i funkcionalnu dimenziju. Naime, keramičke pločice jednostavne su za održavanje jer se mogu prati, za razliku od običnih vanjskih zidova. Također, keramičke pločice uspješno će štititi vaš dom od vjetra, vlage i ostalih vanjskih uvjeta kojima su fasade kontinuirano izložene.

Ibero Porcelanico Hikari

Ibero Porcelanico Hikari

Ibero Porcelanico Hikari

Ibero Porcelanico Hikari

Keramičke pločice predstavljaju jedan od korištenijih materijala u dizajnu interijera, ali i eksterijera. Svestranost, prirodnost materijala i jednostavnost održavanja čine keramičke pločice omiljenim izborom pri uređenju domova. Također, moguće ih je pronaći u brojnim dimenzijama, bojama i finišima, stoga ćete bez problema moći izabrati one idealne za vas. Ako niste sigurni koji tip keramičkih pločica bi se najbolje uklopio u vašu terasu, dvorište ili kućni prilaz, posjetite Top2Floor boutique fine keramike i sanitarne opreme i obratite se našem stručnom osoblju koje će vam pomoći u odabiru idealnog rješenja upravo za vas. Također, besplatno ćemo za vas vizualizirati željeni prostor uz pomoć 3D vizualizacije, pa ćete odmah moći vidjeti kako će odabrani tip pločica izgledati u njemu.