top2floor logo

Uz vrhunsku keramiku top brandova u našoj ponudi moći ćete modernizirati izgled vašeg doma, a da se pri tome nećete morati brinuti hoće li njegov look biti passe već sljedeće sezone.

Keramičke pločice s teksturom mramora ili drva, spektakularne pločice s izgledom metala, veliki formati pločica te intrigantni dekori i reljefi… sve su to trendovi koji će obilježiti 2022. godinu kada je u pitanju opremanje doma podnim ili zidnim keramičkim pločicama. Što o njima trebate znati donosimo vam u pregledu top dekorativnih trendova.

Pločice imitacija mramora – svevremenski hit

Odabir pravih porculanskih pločica za pod ključan je ako želite postići neizbrisiv dojam kojeg će vaš dom ostaviti na ukućane ili goste. Uzmite za primjer podne ili zidne keramičke pločice koje imitiraju izgled mramora, njegovu bezvremensku ljepotu i kvalitetu te činjenicu da njihov look nikada ne izlazi iz mode.

U tom smislu za svaku je preporuku kolekcija podnih i zidnih keramičkih pločica Boutique poznatog talijanskog proizvođača fine keramike Del Conca koja vuče inspiraciju od najboljih vrsta mramora iz cijelog svijeta. Njihovi elegantni podovi s efektom bijelog mramora su ovosezonski „must have“ za sve one koji domu žele dati dojam neprolaznog klasika.

Del Conca plocice imitacija mramora

Del Conca pločice imitacija mramora

Velike keramičke pločice Calacatta s izgledom bijelog mramora kakvog možete naći u talijanskoj Toscani, prožete su jedinstvenim sivim „žilicama“ koje materijalu daju prirodan izgled i eleganciju. Svijetla boja u kombinaciji sa svjetlucavim površinama dat će vašim prostorijama grandiozniji, veći izgled te ih ispuniti svjetlom i profinjenom dozom luksuza.

Osim bijele tu su i druge nijanse boja pa ako više volite srebrno-sivu eleganciju, preporučujemo vam keramičke pločice ovog proizvođača nadahnute finim turskim mramorom ili pločice u stilu Zebrino kamena iz Apuanskih Alpi koje krasi bež izgled i neodoljive linearne prugice.

Pločice u imitaciji drveta dat će dojam topline vašem keramičkom podu

Možda se pitate je li bolje pod opremiti drvom ili keramičkim pločicama? Čemu dilema kada možete imati najbolje od oba svijeta? Uz keramičke pločice s izgledom drveta, koje su u trendu i u 2022., dobivate izgled i toplinu drvenih podova bez potrebe za mukotrpnim održavanjem poda.

Trend opremanja podova keramičkim pločicama u imitaciji drveta, bez obzira o kojoj se prostoriji u domu radi, bila to kuhinja ili dnevni boravak, traje već nekoliko godina. A zbog svojih prednosti vjerojatno neće izgubiti na popularnosti ni u ovom desetljeću.

STN Ceramica – plocice imitacija drvet

STN Ceramica – pločice imitacija drveta

Keramiku s izgledom drva možete pronaći u predivnim kolekcijama EnergieKer i STN Ceramica brandova u našoj ponudi, a oduševit će vas svojom trajnošću, toplinom dizajna i prirodnim izgledom. Za razliku od drvenih podova njih nećete morati iznova polirati i mukotrpno održavati te strahovati od zaprljanja ili oštećenja. I što je najbolje od svega, odlične su i za pet-friendly domove s ljubimcima i nestašnom djecom jer se ne daju lako izgrebati ili oštetiti.

Keramičke pločice koje imitiraju drvo, za razliku od običnog drvenog poda, odličan su odabir za kuhinje u kojima postoji stalna opasnost od prolijevanja tekućina i potencijalnih oštećenja drvenih dijelova.

Magnetska privlačnost metalik keramičkih pločica

Ovu godinu obilježit će još jedan intrigantan dekorativni trend, a to je uređivanje doma keramičkim pločicama s metalnim teksturama.

Podne i zidne keramičke pločice metalnog izgleda daju prostorijama moderan, elegantan, ali i dramatičan izgled. Uzorci poput antracita, bakra, hrđe te svjetlucavi zlatni i srebrni metalik odsjaji unijet će magičan ugođaj u vaš dom, pa čak i notu industrial chica.

EnergieKer metalik keramicke plocice serije Oxidatio

EnergieKer metalik keramičke pločice serije Oxidatio

EnergieKer brand u svojem asortimanu nudi veliki broj intrigantnih kombinacija dizajna koje se poigravaju predivnim metalnim teksturama i oksidiranim izgledom površina. Njihove kolekcije Magnetic i Oxidatio privući će vas poput magneta zbog svojeg trendy looka i mogućnosti uklapanja u najmodernije projektirane interijere. Ako želite urediti dom koji će imati snažan vizualni pečat, onda se svakako odlučite za „odvažan“ metalni dizajn keramičkih pločica u imitaciji metala.

Dekori i reljefne teksture za poigravanje detaljima

Prava ljepota doma krije se u detaljima. A ništa ne može istaknuti ljepotu pojedinih detalja poput dekorativnih i reljefnih keramičkih pločica koje se ističu poput umjetničkog djela u vašem domu. One poput snažnog vizualnog akcenta ističu neobičan dekorativni motiv na zidu ili podu, pojedini komad namještaja, a prostor mogu razdvojiti na pojedine vizualne zone te ga pretvoriti u maštovit ambijent.

Keramicke plocice Colorker s reljefnim uzorkom

Keramičke pločice Colorker s reljefnim uzorkom

Pogledajte na primjer efektne kolekcije keramičkih pločica Austral, Allasca i Andes renomiranog španjolskog branda fine keramike Colorker. Minimalistički dizajn njihovih kolekcija ističe sjaj, čistoću i energiju bijele boje, dok geometrijski reljefni motiv „dinamizira prostor“ i daje mu dojam putovanja u treću dimenziju.

Gravity kolekcija spanjolskog branda Ibero Porcelanico

Gravity kolekcija španjolskog branda Ibero Porcelanico

Želite li s druge strane stvoriti spektakularan izgled vašeg doma od kojeg će svima zastati dah, spojite dva trenda u jedan uz kolekciju Gravity španjolskog branda Ibero Porcelanico. Kolekcija dolazi s metalik keramičkim pločicama istaknute individualnosti i upečatljive vizualne snage uz minimalistički postavljene dekorativne 3D efekte koji će dom ispuniti eksplozivnim minimalizmom koji zaokuplja sva osjetila.

Ljepota u XXL formatu – i veličina keramičkih pločica je važna!

Ne kažu bez razloga trendsetteri dekorativnog uređenja doma da je veličina itekako važna. Posljednjih godina u centar pažnje došle su keramičke pločice velikih formata. Iako su se u prethodnim dekadama koristile više za unutarnji dizajn komercijalnih prostora, odnedavno se sve više koriste kod uređenja obiteljskih domova.

Veliki formati zidnih i podnih keramičkih pločica unose notu dramatike u prostor doma. Što je veći format, veći je i dramatični efekt kojeg pločice ostavljaju na ukućane. XXL keramičke pločice daju novu dimenziju prostornosti domu, brže se ugrađuju jer je za isti prostor potrebno puno manje pločica, ne zahtijevaju puno fugiranja i sa svega nekoliko pločica efektno i kompaktno zatvaraju površinu zida ili poda.

Interijer ureden Del Conca plocicama

Interijer uređen Del Conca pločicama

Veliki elegantni dizajn keramičkih pločica Asia Pacific, EnergieKer i Del Conca brandova u našoj ponudi vašem će domu dati moderan izgled, a zahvaljujući suvremenoj tehnologiji digitalnog tiska njihove će pločice velikog formata unijet u vaš dom dojam bilo kojeg prirodnog materijala bez obzira želite li mu dati strogu notu kamenih zidova, betona ili metala, toplinu drva pa čak i tekstila.

I za kraj jedan mali savjet za velike pločice. Ako želite postići najjači vizualni dojam i domu dati ekstra moderan izgled, preporučujemo ugradnju XXL pločica u vaš pod i njihovu ekstenziju na zid kako biste stvorili dojam kretanja motiva po cijeloj prostoriji doma.

Više detalja o trendovima iz svijeta fine keramike i sanitarija možete saznati posjetom našem boutiqueu u Zagrebu, na adresi Buzinski prilaz 34.

Očekujemo vas uz toplu dobrodošlicu i besplatnu 3D vizualizaciju vaših ideja! Iskoristite i mogućnost besplatne dostave na području Zagreba.