top2floor logo

Pločice velikih formata, koje se zbog svoje veličine još nazivaju i “pločama”, idealne su za moderne interijere jer svaki prostor čine većim, elegantnijim i modernijim. Zahvaljujući velikom formatu, moguće ih je složiti tako da se spoj gotovo i ne vidi, posebno ako su postavljene bez fuga. Dostupne su u velikom rasponu boja i uzoraka, izuzetno su izdržljive i lako se održavaju. Pločice velikih formata sve su popularnije za stambene i poslovne prostore zbog svoje funkcionalnosti i suvremenog izgleda. Najčešće dimenzije koje TOP2FLOOR ima u ponudi su 60-120, 80-160 i 120-240 cm.

 

Prednosti pločica velikih formata

 

Neprekinut izgled s manje fuga
Jedna od najznačajnijih prednosti pločica velikih formata je besprijekoran neprekinuti izgled. Budući da su veće od standardnih pločica, dobit ćete manje linija za fugiranje, a mogu se postaviti i bez fuga.

Daju dojam prostranosti
Još jedna prednost pločica velikog formata jest da optički mogu povećati svaki interijer. Iako su prije svega dizajnirane za velike prostore, često se postavljaju i u manje interijere kako bi se dobio dojam prostranosti.

Velik izbor boja i uzoraka
Pločice velikih dimenzija nude velike mogućnosti kod uređenja prostora. One dolaze u raznim bojama, uzorcima i teksturama, što olakšava stvaranje jedinstvenog stila uređenja. Iznimno su popularne kod arhitekata i dizajnera interijera jer im omogućava nebrojene stilske kombinacije.

Za interijer i eksterijer
Mogu se koristiti u različitim okruženjima, od dnevnih soba, blagovaonica, spavaćih soba i različitih komercijalnih prostora (restorana, hotela…) pa sve do vanjskih prostora. Njima se može produljiti stil uređenja iz interijera u eksterijer, ali se mogu položiti i na jedan manji dio površine zida kao dekoracija.

Čvrste i lake za održavanje
Pločice su dizajnirane da mogu izdržati gust promet i manje je vjerojatno da će pokazivati ​​znakove istrošenosti tijekom vremena. Lakše ih je održavati zbog gotovo „nevidljivih“ fuga.

 

Na fotografiji iznad prikazana je pločica visokog sjaja dimenzija 2400 x 1200 mm, idealna za velike otvorene prostore. Proizvođač ASIA PACIFIC CERAMIC

 

Često postavljana pitanja

 

Koje je najbolje mjesto za postavljanje pločica velikih formata?
Pločice velikih formata mogu se postavljati na pod i na zid. Idealne su za velike otvorene privatne prostore, ali i one komercijalne gdje boravi/prolazi mnogo ljudi zbog lakšeg održavanja i odličnih vizualnih efekata.

Mogu li se pločice velikog formata postaviti na bilo koju površinu?
Pločice velikog formata zahtijevaju stabilnu i ravnu površinu za pravilno postavljanje. Ako se zanemari ravna podloga, rezultat može biti neujednačen izgled, što nikako ne želimo. One mogu dobro funkcionirati za mnoge vrste podova, no svakako se valja konzultirati sa stručnjacima.

Jesu li pločice velikog formata skliskije od manjih?
Pločice velikih formata mogu biti jednako otporne na klizanje kao i manje pločice, ovisno o materijalu i završnoj obradi. Važno je odabrati pločice koje su prikladne za određeni prostor i namjenu te slijediti sve sigurnosne upute proizvođača. Međutim, budući da fuge kod pločica manjih dimenzija pružaju bolje prianjanje, bolje je izbjegavati pločice velikih formata za vlažne prostorije (kupaonice, spa centri, bazeni).

Tko može postaviti pločice velikih dimenzija?
Kao i kod ostalih vrsta pločica, najbolje je da ih postave kvalificirani keramičari. Budući da su ove pločice veće i teže od standardnih pločica, mogu biti teške za rukovanje i postavljanje. Stoga je izuzetno bitno da to rade stručnjaci s iskustvom, znanjem i pravim alatom. Osim toga, ako pločice nisu ispravno postavljene, mogu popucati ili se oštetiti, što može biti skupo za popravak.

U TOP2FLOORU ćete pronaći velik izbor Asia Pacific pločica velikog formata.