top2floor logo

Uz pomoć boja, u interijerima se mogu postići različiti efekti. Dok neki biraju neutralne i tople tonove za tradicionalnije uređene domove, drugi se odlučuju za hladnije nijanse i industrijski uređene interijere. Ipak, postoji način da tople i hladne tonove uklopimo u dizajnersku cjelinu bez bojazni da će se ove boje međusobno „nadmetati“. Dobrim odabirom toplih i hladnih nijansi pri uređenju doma mogu se kreirati uistinu jedinstveni prostori koji će iznova oduševljavati.

1. Kombinacija smeđe i sive za sofisticirane interijere

Kombinacija hladne sive i tople smeđe boje svevremenska je klasika u uređenju interijera. Možete ju kombinirati tako da bazu čini smeđa boja u koju ćete unijeti sive detalje. S druge strane, baza može biti siva boja na koju se onda dodaju elementi u smeđim nijansama za efekt topline.
Ako preferirate topliju smeđu boju kao dominantnu, birajte keramičke pločice branda Ibero Porcelanico u liniji Artwood. Ove keramičke pločice u imitaciji drveta u trenu će pružiti toplinu prostoru, te će se izvrsno uklopiti s namještajem u sivoj boji, primjerice sivim stolicama, stolovima ili vitrinama.

Ibero Porcelanico – Artwood

Ibero Porcelanico – Artwood

Ako želite da dominantna boja u interijeru bude siva, naš izbor su keramičke pločice branda Paul & CO Ceramiche u liniji Trex. Ove keramičke pločice velikih dimenzija u imitaciji cementa traže protutežu svojem robusnom i reljefnom izgledu. Balans se idealno može postići biranjem namještaja u smeđoj boji. Kuhinjski elementi u prirodnim, drvenim tonovima sjajno će nadopuniti ovu, stilski besprijekornu toplo-hladnu priču.

Paul & CO Ceramiche – Trex

Paul & CO Ceramiche – Trex

2. Akcenti u jarkim bojama za interijere sa stavom

Mnogi prilikom uređenja doma izbjegavaju jarke boje, zbog straha od njihovog intenziteta. Ovaj strah je djelomično opravdan jer potrebno je znanje i vještina kako bismo jarke boje introducirali u prostor u većem opsegu.

Ipak, boje u prostor možemo unijeti biranjem jednog upečatljivog komada namještaja poput stolca ili kauča u intenzivnijoj žutoj. Kako bi on došao do izražaja, potrebno je da ostale boje u prostoru budu neutralne ili hladnije sive. Keramičke pločice premium branda Paul & CO Ceramiche u liniji Big idealne su kao protuteža žutim elementima, jer svojom nenametljivošću, velikim dimenzijama i mat teksturom „umiruju“ njihovu snagu.

Paul & CO Ceramiche – Big

Paul & CO Ceramiche – Big

3. Hladne boje na zidovima, a tople na podovima – pun pogodak!

Hladne boje zidova odabir su za odvažne. Ipak, ako boje, poput zelene ili plave dobro komplementiraju ostatku prostora, one stilski mogu podići svaki interijer na višu razinu. Ipak imajte na umu da su zelena i plava dominantne boje, te im treba protuteža u obliku toplih bež ili smeđih nijansi kako bi se prostor vizualno harmonizirao.

Pravi primjer takvog, stilski harmoničnog prostora, donosi brand keramičkih pločica Paul & CO Ceramiche u liniji Seawood. Ova linija pločica svojom čokoladno smeđom bojom i nenametljivošću dobro će se uklopiti u interijere u kojima dominiraju hladniji tonovi. Seawood keramičke pločice mogu se postaviti u interijerima, ali i eksterijerima, što ih čini idealnim odabirom u domovima sa staklenim stijenama gdje se postiže fluidnost između unutarnjih i vanjskih prostora.

Paul & CO Ceramiche – Seawood

Paul & CO Ceramiche – Seawood

A ako je dominantna boja na vašim zidovima plava, predlažemo keramičke pločice branda Paul & CO Ceramiche u liniji Trex. Ove keramičke pločice u imitaciji kamena bit će idealna protuteža tirkiznim zidovima, a zajedno će kreirati opuštene interijere koji evociraju sunce i toplije tropske krajeve.

Paul & CO Ceramiche - Trex

Paul & CO Ceramiche – Trex

U zaključku istaknimo, toplo – hladni interijeri izbor su za sve one koji žele interijere s karakterom. Ako se prepoznajete u ovom opisu, ali ne znate odakle biste krenuli u izboru idealnih nijansi za svoj interijer, posjetite nas u TOP2FLOOR boutiqueu fine keramike i sanitarne opreme gdje ćete se moći inspirirati uzorcima keramičkih pločica naših premium brandova, ali i savjetovati sa stručnim osobljem. Vidimo se na adresi Buzinski prilaz 34.